fredag 29. april 2011

Årets første utetrening.

Endelig er banen tilbake på Fremo, og i dag var det klart for årets første utendørstrening, lykke! Jeg har vært veldig lite motivert for trening av noe slag i det siste, har knapt nok trent på noe som helst, ikke småting inne en gang..   Jeg har slitt litt i det siste med at jeg har tenkt på hvor utrolig mye vi har å trene på, og hvor langt vi har igjen for å bli konkurranseklare. Det har nok vært litt drepen for treningslysten, selv om det kanskje burde vært mottsatt. Så vi har gått tur og det har stort sett vært det. Men det er sikkert sunt med noen sånne perioder også.
I dag kjente jeg i hvertfall at motivasjonen for å trene agility igjen steg betraktelig :) For i dag var det bare gøy :)

Jeg plukka opp Irene og Håkki, også dro vi til Fremo.
Loke og jeg trente på feltadferd på både bommen og mønet. Her har vi kommet mye lenger enn jeg våget å håpe på. Begynte med å bare jobbe med felt nederst på bommen, og jobbet meg gradvis oppover. Han stopper på felt 9 av 10 ganger. På mønet tok jeg han over hele og han hadde samme suksessrate her. Jeg er veldig fornøyd! Fortsatt har vi litt jobbing å gjøre når det gjelder å gå på min "gå"-kommando, men jeg er optimistisk.

Tok en liten handlingsøkt med tunnel, hopp, hopp, hopp. Fikk trent på både fremforbytte og fremadsending der. Jeg sleit med å rekke fram for å ta byttet, jeg lurer på hvordan det skal gå når vi skal gå hele baner. Jeg burde virkelig jobbe med kondisen, men det er jo akk så kjedelig. Men ellers gikk det veldig bra, gøy!

Det var varmt både til hunder og eiere, så det ble ikke så mye mer trening enn det.
Etter trening dro vi tilbake til meg, Tarald kom også og grillet, mens hundene koste seg og lekte. Herlig dag!



tirsdag 19. april 2011

Slalomtrening og siste uka.

Hm, av bloggen kan det se ut som vi ikke har gjort noe fornuftig på over en uke.. Husker nå jaggu ikke helt heller.. Vi var hvertfall på tur sammen med andre hunder tre dager på rad forrige uke, så det var jo kjekt for dyrene. Og meg, så mye kjekkere å gå tur når man har selskap av likesinnede.

Denne uka har vært en bra hundeuke så langt, men så er det jo bare tirsdag også da. Straks er det påske, jeg har enda ikke bestemt meg for om jeg drar på hytta eller ikke, særdeles ubestemt på det punktet. Det er liksom nok å gjøre hjemme også.

I går var vi i hvertfall i Klæbu og trente alle tre. Jeg gjorde vel egentlig ikke så mye fornuftig med mine hunder, Micko er jo bare med for å trene på å oppføre seg fint egentlig. Alt annet er en bonus med han :)
Med Loke trente jeg litt fot, bittelitt utgangsstilling, og rett og slett kontakt og lek. Jeg sliter litt med å få han til å leke når vi er der, ikke mye som er bra nok. Skjønner ikke helt hvorfor akkurat den plassen og den treninga er så vanskelig, men tydelig at det er mange spennende forrstyrelser. Ellers så brukte jeg kvelden på å være filmfotograf for Nina og Annica sitt lydighetsprosjekt, jeg hadde ikke den helt store treningsmotivasjonen selv, så dette var grei bruk av treninga fant jeg ut. Og dyrene ble da slitne uansett de. Var på skogstur tidligere på dagen også.

I ettermiddag har vi vært på Rotvoll og trent litt slalom, sammen med Kristin og Milla. Micko var også med, og trente på å ligge i ro på teppet ved siden av oss. Noe han var flink til i varierende grad.. Men han er jo så liten og snikete, så plutselig har han tatt seg en tur for å snuse på noe, men han var da i hvertfall grei og ikke så veldig i veien :P

Loke var helt totalt crazy de første øktene! Bare galskap og alt for gira til å klare å bruke de små grå, utrolig at han faktisk kan gå 12'er slalom når man ser hvordan han kan være.. Prøvde meg litt frem med både mat og leker som belønning, men først når vi fikk låne Kristin sine pipeballer husket han på at han faktisk kan å gå slalom, og da gikk det strålende. Rart å se hvordan motivasjonen plutselig ble en helt annen.

Ser nok at jeg kanskje har hjulpet han litt for mye i slalomtreningen i det siste da, så veldig selvstendig slalom kan man ikke si at han har.. Men de siste øktene med ball i dag kunne jeg faktisk stå igjen og han tok hele greia (6 pinner) selv. Det er også fortsatt vanskeligere på ene siden, den samme som det har vært hele tiden. Det som er supert er at det ikke er inngangene vi sliter med, der har jeg gjort jobben min bra. Har mer problem med at han stopper opp etter noen pinner, eller at han liksom venter ved siste port. Så planen er å bruke skål og evt. hopphinder etter slalom fremover, og superbra belønning.

søndag 10. april 2011

Agility Melhus.

Vinterens siste innetrening med klubben, ikke at det er snøfritt på Fremo akkurat.. Men forhåpentligvis om ikke så lenge.

Planen i dag var å gjøre det enkelt, ikke tenke så mye på hvor mye arbeid som gjenstår, og ikke sammenligne oss med andre som har mye mer erfaring enn meg. Fokusere på hvor vi er her og nå. Jeg hadde to mål for treningen; ha det gøy, og at det ikke skulle være behov for å skremme han. Med andre ord at han ikke skulle springe ut, til andre hunder. Og de målene klarte vi. Jeg har nemlig tenkt litt på dette med at han springer ut, og trening i Klæbu vs. Melhus. I Klæbu har jeg jo så og si ikke hatt problem med at han stikker, mens på Melhus har det vært alt for mye av akkurat det. Så jeg har tenkt litt på forskjellene mellom treningene, hva jeg gjør forskjellig. Så i kveld var planen at vi skulle varme opp skikkelig, bare oss to, leke litt og sørge for at vi var skikkelig på nett med hverandre før vi gikk inn i hallen. I tillegg skulle han være mye mer inne i hallen, enn i bilen, også når andre trente. Og jeg skulle belønne masse for at han så rolig på andre hunder.

Det så ut til å funke bra dette, jeg tror både Loke og jeg hadde en fin-fin trening.
Det vi trente på var vippe, det går da fremover i hvertfall. Hjelper når jeg engasjerer meg og har den rette innstillinga. Og gammel ostepølse var også en suksessfaktor.
Hadde to økter med hopp og tunnel, med framforbytte og gå tight. Funka fint når jeg gjorde riktig, har en flink liten hund.

fredag 8. april 2011

Agility Klæbu

Jeg burde virkelig dra på innendørstreningene i Klæbu hver fredag, for det er så god start på helga. Jeg er nesten alltid veldig fornøyd etter treningene der. Ikke noe unntak i dag.

Loke trente på fremadsending; hopp, hopp, langhopp, hopp. Trente litt på bare langhoppet først, det er ikke akkurat det vi har trent mest på før. Synes det gikk bra jeg, bra de gangene jeg kastet leke, men sprang utennom første gangen jeg la igjen belønning i enden. Men den fjernet Eirin, også ble det riktig neste gang.

Andre økta tok vi noen få repetisjoner på 12 pinners slalom, han virket litt sliten og ufokusert. Flere feil en vanlig, en greit nok.
Trente litt andre små kombinasjoner av hopp og tunnel, med mye rettstreker. Går ganske bra, når jeg viser riktig. Gøy!

Til slutt ble Loke med på sin første fellesdekk, vi var faktisk litt folk i dag, så var 5 hunder med på fellesdekk. Jeg gikk tilbake og belønnet 3-4 ganger, og bare en gang gikk jeg så langt unna som man egentlig skal. La han med vilje ytterst i rekka, så det kanskje skulle bli litt lettere. Synes det gikk kjempefint jeg, det så ut som han syntes dette var litt merkelig, men han lå rolig og så på meg.

Nå er det helg, med fine ting på tapetet. Årets første loppis, og lillesøsters kjempegode enchilladas til middag i morgen. Og agilitytrening igjen på søndag.

søndag 3. april 2011

Det finnes sånne dager da man egentlig tror at man har kommet ett godt stykke på vei mot sine mål, for så og få alt lagt i grus. I dag er en sånn dag.. Den verste agilitytreningen jeg har hatt med Loke, det må det være. Han sprang ut tre ganger mens vi trente for å hilse på andre (heldigvis snille) hunder. Han tisset inne i tunnelen!! Hva i all verden liksom? Hva er det?! Og vippa er en skummel sak.

Mest skuffa er jeg selvfølgelig fordi han stikker til andre hunder.. Men det skjer som regel i første økta, og når jeg da planlegger å skremme han hvis han gjør det i andre runde, så er det for sent, for da gjør han det ikke. Så fra nå av skal jeg være forberedt med medhjelper for skremming i første økt. Og det skal huskes på! Vippa får vi vel bare fortsette å jobbe på, men det funker nok ikke helt det vi har gjort, så en ny plan hadde vært en idè tror jeg.. Irriterende når han ikke visste noen form for skepsis i det hele tatt i høst..

Den siste økta vi hadde i dag kjente jeg at jeg bare var sur og skuffa.. Den økta kunne vi nok spart oss. Men fikk påpekt noe veldig nyttig, nemlig at han faktisk ikke går på mitt "gå-signal" på felt.. Jeg var så sikker på at han gjorde det, i hvertfall hjemme. Men jeg testa nå når vi kom hjem, og han er veldig usikker på hva han egentlig skal gå på. Så her har vi også en jobb å gjøre.

Blir vel mest skuffa over meg selv egentlig.. Jeg har vel alltid vært sånn at jeg lett tar teori, men har vanskelig for å få kunnskapene fram i praksis. Hundetrening er intet unntak. Men i dag følte jeg at ALT måtte forklares for meg. Enda godt man har noen som orker å forklare og hjelpe i hvertfall! Gull verdt det.

For å ta med noe positivt, så kan jeg vel nevne at både fremadsending og framforbytte gikk helt supert.

lørdag 2. april 2011

Lydighetstrening.

Hei bloggen! Det føles som det har vært lite av det meste i det siste, lite tur og lite trening. Selv om jeg egentlig har hatt masse tid.. Jeg har vel vært litt vær-lei kan man si. Forrige helg ble det ingen agilitytrening i det hele tatt, jeg prioriterte andre ting, pluss at nakken ikke akkurat var tipp topp. Noe den fortsatt ikke er..

På onsdag og torsdag snudde endelig været, og det ble mer vårlig og snøen begynte å smelte. I dag har vi hatt 12 deilige varmegrader her! Annica og Nina kom til meg for litt lydighetstrening. Trening var faktisk mitt forslag, jeg som egentlig ikke trener lydighet en gang. Hadde bare lyst til å gjøre noe, og agility skal vi jo trene i morgen. Pluss hadde faktisk en liten økt med tunnel, hopp, tunnel ute på gården på torsdag var det vel. Da trente jeg også innkalling fra start, gjennom tunnel, eller hva jeg skal kalle det. Det funka 100% det.

Det ble tre økter lydighet i dag da, jeg og Loke er jo ikke i nærheten av å kunne det som A og N med hunder kan, men du og du så greit det er å få litt hjelp. Vi trente på fri ved fot, finne riktig posisjon ved holdt og ei bittelita økt med sitt og bli. Jeg har slitt veldig med at han setter seg for langt bak i utgangsstilling, men fant ut i dag at det går mye mye bedre når jeg ikke har hendene på ryggen. Men gammel vane er vond å vende da, jeg vet ikke hvor mange ganger jeg fikk beskjed om å ta hendene fram jeg :P Supert å trene sammen og få hjelp altså. Mer gøy å trene er det også da. Følte det løsnet litt allerede i dag med utgangsstilling og holdt, og nå vet jeg hva jeg må jobbe med framover. Må også bli MYE flinkere til å bruke belønningsord og feil-ord, det blir så mye lettere for hunden å gjøre riktig da. Jeg vet jo godt at hundene mine reagerer alt for mye og ofte på håndbevegelser jeg gjør, som å ta hånda i lomma for å fiske fram godbit, så jeg må bare tenke mer på det og skjerpe meg. Hånda skal ikke i lomma før etter jeg har sagt "bra"! Nå har jeg skrevet det, forhåpentligvis klarer jeg å huske det når jeg trener også.