tirsdag 30. juli 2013

Oppsummering av den siste tiden og planer fremover.

Jeg er ikke kjempeflink til å blogge gitt.. Men det har skjedd litt siden sist, så får at en oppsummering. Rekruttkurset på Hamar rusler og går, det er bare annenhver mandag og nå er det sommerpause. Selv om vi er over halvveis virker det liksom litt som vi nettopp har startet kurset. Sist gang vi var der, før sommerferien var det terping på felt, noe vi ikke har store problemer med egentlig. Loke står fint på feltene, det eneste problemet er at han kommer i stor fart ned feltet på mønet og setter frembeina i bakken før han liksom faller tilbake på feltet. Det vil jo si at han egentlig faktisk er av hinderet, før han er på igjen. Enkelte dommere vil kunne dømme disk på det, noe som faktisk skjedde på stevnet i Trondheim senere den helga. Så det er et litt kjedelig problem, som jeg ikke ser noen enkel løsning på. Fikk tips fra Eirin om å gi han signal om gå med en gang han kommer på feltet, noe som vil gjøre at han ikke rekker å stoppe opp og falle tilbake på hinderet. Det vil si at jeg aldri på konkurranse får trent på at han skal stå på feltet, men får jo trent på det trening, der det ikke har så mye å si at han er av også på.

Det beste som skjedde på kurset den mandagen var at det var en hund ute og trente på banen rett ved siden av oss, og jeg tenkte ikke en gang på det. Jeg ville jo normalt sett vært nervøs for at Loke skulle springe dit, men det har ikke skjedd på trening i det siste, og jeg stoler mer og mer på han, og klarer mer og mer og glemme det som er rundt oss. Jeg føler at kontakten mellom oss har blitt mye bedre i det siste. Han er også mye mer på hele tiden, og ikke bare innimellom enn han var før, fokuset er på riktig sted mye oftere enn før. Det vises også for andre enn meg, for på stevnet i Trondheim den helga fikk jeg spørsmål om hva jeg har gjort med hunden min, og kommentarer om at virket som en helt annen hund, fokusert og ivrig. Utrolig artig!

Stevnet i Trondheim første helga i juli ble en veldig god opplevelse. Vi deltok bare på Nidaros sitt stevne på søndag, ettersom NKK tar blodpris på lørdagen. Ville dessuten har tid til andre ting også når jeg først var i Trondheim.
I hoppløpet tok Loke seg en liten tur ut av banen etter at jeg tullet litt og dro han av hinder nr. 3. Men i stedet for å ignorere meg fullstendig og se seg om etter mer spennende saker, som han har pleid å gjøre kom han fort tilbake da jeg ropte. Fortsatte banen, og resten gikk egentlig ganske bra, uten at jeg husker det helt nøyaktig. Fikk slalomfeil da, på trening tar han så og si aldri feil inngang, men på konkurranse har det veldig lett for å skje. Tror det kan være fordi jeg hjelper han mye mer, i stedet for å la han finne inngangen selv som jeg gjør på trening. Må bare stole mer på han!

I agilityløpet var det en del tullball og en eier som ikke husket banen, pluss at vi disket på dette med møne-felt da. Men Loke var ivrig og full av fart, som er det viktigste. Bare synd jeg var helt forfjamset og ikke viste riktig vei i det hele tatt..

En annen ting som var nytt er at i stedet for å ligge å pipe uten stans i buret sitt, så slappet han av og sov. Man kunne nesten tro han var syk! Men forhåpentligvis er han bare blitt voksen, eller i hvertfall mer voksen enn før.

På mandag som kommer starter rekruttkurset opp igjen etter sommerpausen, og på fredag er det stevne på Stav. Jeg jobber resten av helga, så det blir bare fredag på oss. Uka etter reiser Loke og jeg til Trondheim for å gå kurs med Sportshunder fra mandag til fredag. Lørdag og søndag blir det stevne i Trondheim. Så vi har litt planer som jeg gleder meg til fremover.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar