mandag 5. mai 2014

LP-cup og kurs.

Det går fort ei stund gitt.. Siden sist har vi vært på stevne på Moelv, der jeg jobbet en dag konkurrerte en dag. Husker ikke så godt alt lenger, men vi fikk et napp i hopp hvert fall, så nå mangler vi bare et for å få opprykk der.


Så har vi vært på mange treninger selvfølgelig, på LP-cup og på kurs i Eidsvoll.


LP-cupen er et samarbeid mellom fire klubber i Mjøs-området. Jeg meldte egentlig bare på for å se hvordan Loke funket i den settingen nå. I fjor var vi der og kikket på en av gangene og da var han helt crazy banan, jeg husker jeg tenkte det var bra vi ikke skulle inn i noen lydighetsring da. Men mye har skjedd på et år, så nå hadde jeg litt lyst til å se om det gikk an å få han til å følge med meg og konsentrere seg sånn noenlunde. Men jammen imponerte han meg den lille rakkeren! Vi er påmeldt i nybegynnerklassen, der kjøres det halvt klasse 1 program hver gang, sånn ca. Enkelte øvelser gjøres enklere enn i klasse 1. Denne gangen var det tannvisning, fellesdekk, stå under marsj, innkalling fra sitt, og avstandskommandering (som er gjort litt enklere og egentlig bare er sitt-dekk i front).


På tannvisninga fikk vi 8, han er veldig tilgjengelig, men han reiser seg nesten alltid opp når det er fremmede som skal se på tennene. Fellesdekk fikk vi 0. Han lå fint og rolig nesten til slutten, men så begynte han å snuse litt. Derfor kremtet jeg, og da kom han til meg..


På alle de andre øvelsene fikk vi 10! Det hadde jeg virkelig ikke trodd det! Så fornøyd! Jeg hadde jo ingen ambisjoner, så det var ren bonus. I cupen har man lov å belønne og hjelpe hunden sin så mye man vil, og jeg hadde egentlig tenkt jeg skulle gi han belønning i ringen, men etter den første øvelsen syntes jeg at han virket så på og konsentrert at jeg valgte å ikke gi belønning i ringen, annet enn ros med stemmen og likevel funket det kjempebra. Dommeren mente vi er helt klare for å starte offisielt stevne, men det får vi nå se på tror jeg, føler meg ikke så klar.. Men moro var det! 
Fellesdekk 
 
 
Sitt-dekk i front.
 
Nå i helga har vi vært på kurs i Eidsvoll med Irene Yrstad og Hege Åmodt, som begge er tatt ut i bruttotroppen til landslaget i år. Jeg hadde vel ikke så mye forventninger til kurset, utenom å få trent masse og at noen pirker litt på det gjør, savner så veldig det på trening etter jeg flyttet.
Disse to flinke damene gjør mange ting i banen på en litt annen måte enn meg, men det har jeg blitt vant til etter flyttinga, det er ikke alle steder som er som Gauldal dessverre. Jeg har også blitt vant til at folk nesten mister haka i bakken når jeg sier at jeg ikke tar blindbytter, men de aller aller fleste tar jo blindbytter, så får bare være særingen på akkurat det..


Kurset var veldig bra det, og veldig gøy! Artig å prate med hundefolk og artig og få terpe på litt vanskeligere ting enn det som ofte blir satt opp på trening. At noen pirker og får deg til å prøve litt hardere er veldig kjekt. Temaet for kurset var handling og veivalg, og det er akkurat det vi trenger, for jammen er vi rustne på det.. Har fått noen nye verktøy etter kurset, så er det bare å prøve å huske dem på konkurranse da.


Til helga er det Romeriksstevnet, jeg har meldt på bare søndag i og med at det er så lite kjentfolk som skal dit. Men gleder meg til å få konkurrert igjen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar