lørdag 2. juli 2011

Kurs og debutt.

Siden sist har jeg og Loke vært en uke i Åre på handlingskurs, og i dag har vi gjort unna debutten.

Årekurset var som i fjor, kjempebra. Lærerikt og tankevekkende. Har fått en hund som søker hinder og er selvstendig i mye større grad enn før, så det er supert. Det var heller ingenting å si på motivasjonen til gutten, han var på og klar til å jobbe hver dag. Har også fått en del tanker om hva vi skal trene på framover. Jeg kjenner at motivasjonen virkelig er tilbake etter alt for lang tid med veldig lite lyst til å trene. Det er fint med kurs sånn sett, får alltid masse motivasjon av å gå kurs. Føler også at jeg forstår handlingssystem mye bedre etter denne uka, i fjor var jeg for fersk og hadde ikke samme nytten av det vi gikk igjennom. Jeg tror i hvertfall selv at jeg har blitt flinkere til å se hva som funker og ta de riktige valgene, men har helt klart masse å gå på her enda. Men veldig gøy da, det er jo i stor grad handlingen som gjør agility morsom.

Så var det dagens debutt, vi var påmeldt i tilsammen fire løp, 2x agility og 2x hopp. Det ble disk i alle fire løp det, ikke lett å være ung og lettdistahert hannhund. De to første sprang han ut for å hilse på andre hunder utenfor banen. Etter det tenkte jeg på å trekke oss fra de siste to, men både Annica og Mija mente at jeg burde starte, men bestemme meg for ett antall hinder vi skulle ta også bare gå av og belønne. Det funka jo fint det, i første løp to vi 5 hinder, og i andre løp tok vi 7, inkl. slalom. I siste løpet hadde jeg såååå lyst til å fortsette, for han var veldig på og jeg tror egentlig det ville gått bra. Men valgte å gå ut og belønne likevel da, og det var sikkert smart. Ikke noen vits i å risikere at han løper ut igjen. Jo flere ganger han får gjøre det jo verre blir det jo.. Og det ikke sikkert han løper til en snill hund neste gang heller.

Det var litt positivt å ta meg seg fra dagen selv om det ikke ble så bra resultatmessig da.
- Han var motivert og på i starten av hvert løp, og sånn agilitymessig så funket ting veldig bra, helt til han så en hund han fikk lyst til å hilse på.
- Jeg kunne sette han igjen på starten, noe jeg ikke følte meg sikker på at jeg kunne da vi kom dit.
- Selv om det startet dårlig fikk vi avsluttet veldig bra, både for hund og eier sin del tror jeg.
- Han var ute nesten hele dagen, for etter de to første løpene tenkte jeg at han skulle få være med og få så mange inntrykk av han til slutt roet seg og ikke brydde seg om andre hunder og det funket. Jeg ser jo den at han trenger mye tid på å få bli kjent med området og situasjonen for at han skal kunne prestere, og det er greit det. Han er jo enda ung, det vil bedre seg. Han er foreløbig veldig lett å distrahere, han får med seg alt, og det er ikke alltid positivt. Men han vil bli mer fokusert og bli flinkere til å kontrollere impulsene sine når han blir ordentlig voksen, det føler jeg meg ganske sikker på.

Framover skal vi trene masse, ha det gøy, og passe på og trene med flere forstyrrelser.

3 kommentarer:

 1. Inte för att det är min förtjänst på något vis, men känner ändå att jag blir stolt av dig för att du valde att bryta o belöna när det gick bra!
  I framtiden får du inkassera för den goda grunden du lagt:)

  SvarSlett
 2. Veldig hardt og bryte når ting går bra, men sabla fornuftig det var det. Godt jobba :)

  SvarSlett
 3. Takk :)

  Og Annica, det var jo litt din fortjeneste. Jeg hadde jo tenkt å stryke oss fra resten av løpene :)

  SvarSlett