fredag 18. juni 2010

En litt lengre oppdatering.

Tenkte jeg skulle ta en litt lengre update om begge hundene jeg, sånn i steden for å gjøre noe fornuftig. Jeg burde nemlig jobbe med ett "foredrag" jeg skal ha om hundemassasje til uka, men jeg gruer meg og blir nervøs bare ved tanken, så utsetter det litt til. Sikkert lurt..

Micko.
Har vel blitt litt forsømt i det siste, i hvertfall når det gjelder turer og generell oppmerksomhet. Det er ikke så lett å gi han kos osv. for det er en viss valp her som helst vil ha ALL oppmerksomhet. Så med en gang jeg begynner å gjøre noe med Micko, kommer Loke løpende også. Men det går seg til. Trening har ikke blitt forsømt føler jeg, vi har stort sett trent agility minst to ganger i uka i det siste, noen uker mer. Og det går jo fremover, og bakover. Har funnet ut at det har VELDIG mye å si hvordan dagsformen til både Micko og meg er. Har jeg en litt dårlig dag, er sliten og ville helst vært hjemme. Ja, da er treninga bare crap. Micko blir treg, ufokusert og lav i kroppen. Hvis jeg har en god dag og gleder meg til trening, da smitter det over og han blir mye raskere og ser mer happy ut. Så jeg må bare skjerpe meg, evt ikke dra å trene når jeg er sliten. Også har jeg jo også innsett at det ikke er smart å gå tur eller gjøre så veldig mye annet samme dag som trening, da har han lite å gi på banen. Ting forandrer seg gitt, sånn var det ikke før.
Ting vi sliter med nå er vippa og mønet. Etter å ha løpt på glatt møne med for lite fart ett par ganger, har han blitt ganske skeptisk. Kjedelig, men får bare fortsette å trene på det. Vippa har vi jo nesten ikke begynt å trene inn, pluss at han har blitt litt skremt på den ett par ganger. Må bare komme i gang ordentlig med den. Ellers synes jeg det meste funker ganske greit nå, har jo etterhvert måttet innse at Micko aldri blir noen agilitystjerne, til det er han for lavbeint og treg. Ser vel for meg at det i framtiden vil bli mer spor og andre aktiviteter på han, enn agility.
Utstillingssesongen har også begynt, var på Røros forrige helg.. Og det gikk heller dårlig, gress opp til magen og regn og surt var ikke de beste forholdene. Kritikken var bra, bortsett fra bevegelsene. Og der må vær og gress ta sin del av skylden. Man skal sikkert egentlig ikke skylde på andre ting, men jeg gjør det likevel. Jeg vet at Micko er en fin norfolk terrier, og han hadde fortjent bedre plassering enn han fikk. I morgen skal vi til Oppdal, meldt 3 grader og regn, men håper de har klippet gresset hvertfall :p

Loke.
Den siste uke har jeg for alvor begynt å merke at jeg har en valp i hus. Han er blitt veldig aktiv! Det i kombinasjon med at jeg har jobbet tidlig hver dag og vært sliten og trøtt hele uka har gjort uka laang. Blir godt med nattuke og litt mer tid til hundene neste uke.
Jeg vil vel fortsatt ikke si at han kan så mange ting.. Sitt kan han, setter seg på kommando. Han tilbyr frivillig ligg hver gang jeg tar fram klikkeren og godbitene, så der er det egentlig bare å begynne å sette på kommando. Trener ellers masse kontakt, og innkalling hver gang muligheten byr seg. Fantastisk flink på kontakt! Håper jeg klarer å opprettholde det. Vi har også trent en del doggie-zen denne uka, veldig flink til å være så ung synes jeg. Tilbyr ligg, mens godbitskåla står rett ved siden av. Men vanskelig er det helt tydelig.
Til nå har Loke vært løs i leiligheten sammen med Micko når de har vært alene, men jeg vurderer om han kanske må i bur fremover. Kanskje han blir roligere da.. Jeg tror nok ikke han er redd når de er alene, men aktiv det har han helt tydelig vært noen ganger, og de siste dagene har han blitt litt mer kreativ.

Så i dag har jeg begynt å trene burleker med begge hundene. Micko har jeg jo trent litt med før, så han skjønner greia fort. Lønner seg å være i buret, han nektet å komme ut han. Loke tok det også ganske fort, han har jo vært litt i bur inne før, takler greit det å være i bur og lager ikke noe bråk. Skal trene mer etterpå, men nå sover begge to søtt.

Ellers så må jeg si at jeg er veldig fornøyd med valpen min, han er mye roligere enn han ga inntrykk av å være hos oppdretter. Men han har stor lekelyst og er lærevillig, vil gjerne trene. Blir spennende å se hvordan han utvikler seg framover og om han fortsetter å være like stødig og uberørt av ting som han virker å være nå.

Mer enn langt nok dette nå kanskje? Tror det.. Får vel finne fram massasjepermene mine da :S

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar