mandag 26. oktober 2009

Skolehelg i Sandvika.

Denne gangen hadde vi ikke noe om massasje og behandling sånn direkte, men ett såkalt seminarkurs med ulike forelesere. Hadde gledet meg veldig til denne helgen, da det var mange spennende temaer, og det svarte absolutt til forventningene. Kjempebra helg!

På torsdag var Per Nymark foreleser, han snakket om hundens bevegelser og gikk en del inn på ulike raser og hva vi mennesker har gjort ved å avle som vi har gjort. Schæfer var igjen en av gjengangerne når det gjelder akkurat det temaet.. Kjempespennende og morsom dag.

På fredag hadde vi forelesning om pulsmåling av hund og treningslære før lunsj. Faktisk en del mer interessant enn jeg hadde sett for meg. Fikk også se en hund ute med pulsmåler på, mens den gjorde forskjellige aktiviteter. Hadde vært gøy å teste det på sin egen hund ja, se hva pulsen faktisk er når han stresser som verst i enkelte situasjoner. Det ble også litt snakk om riktig utstyr, fikk noen vekkere der, så i dag har Micko fått seg ny sele.
Etter lunsj kom det en biopat/naturopat og snakket om vitaminer, mineraler og urtebruk hos hund. Ble selvfølgelig ogå en del snakk om fôr, ett tema man kan diskutere til man blir blå.

På lørdag fikk vi besøk av en politimann som jobber med å teste og godkjenne politihunder. Temaet han snakket om var hundens mentale tilstand og mentaltesting. Mentaltesting er jo noe jeg synes er veldig spennende, så var kult å høre om det, og få se video fra en test av en framtidig politihund.
Etter lunsj var temaet termografi, noe jeg visste veldig lite om. Vet litt mer nå da, og det hadde jo absolutt vært noe å lært seg. Synd utstyret koster over 70.000 da :P
Sist denne dagen kom det to fysio/rehabterapeuter (det jeg har tenkt å gå etter massasjen), og snakket om nettopp rehabilitering. Rehabsenteret (http://www.aquadog.no/) ligger i samme bygg som kurslokalet, så vi fikk også bli med inn og se på vanntredemøllen og bassenget i bruk. Gøy!

Søndag kom en veterinær og en rehabterapeut fra Djursjukhuset Strömshold i Sverige (http://www.regdjsh.se/) Jeg hadde forventet at de skulle snakke mer om selve sykehuset, men de snakket mest om trening og forebygging, og veterinæren gikk en del på forskjellige sykdommer. Interessant, men hodet mitt begynte å bli vel fult de siste timene, så konsentrasjonen var så som så..

Alt i alt, en superbra og lærerik helg, håper noe har festet seg i hjernen min. Fem og en halv uke til neste skolehelg, og da har vi eksamen nummer to. Blir vanskelige saker; utspring, feste og funksjon på en drøss med muskler. Det er bare å begynne å pugge gitt, i skrivende stund prøver jeg å utsette lesingen. Men får vel åpne permene..

2 kommentarer:

  1. Takk for massasje-besøk i dag; hundene hilser og ligger nå og sover. ;o) Hørtes som sagt ut som en spennende kurshelg du hadde vært på, skulle gjerne vært på noe lignende selv. Snakkes, kanskje vi møtes i Orklahallen.
    Hilsen Borghild, Tulla & Aynï

    SvarSlett
  2. Bare kjekt at jeg fikk komme :) Hundene var jo så snille og medgjørlige også.

    Jepp, kanskje vi sees der, er vel ikke såå stort der..

    SvarSlett