mandag 23. mai 2011

MH

I dag har Loke gått MH, eller mentaltest som det også kalles. Og konklusjonen etter testen er at han er faktisk så fantastisk og perfekt som jeg trodde han var, fint å få det bekreftet av noen andre også. Den kvinnelige dommeren sa at etter testen kunne jeg bare sette hunden i hennes bil, for han kunne hun tenke seg å ta med hjem. Og den mannlige dommeren som gikk igjennom momentlista med meg etter testen sa at jeg har en utrolig herlig hund, at han har alt; er sosial, veldig våken, jaktlyst, lekelyst og veldig ivrig på å please meg! Jeg fikk nesten tårer i øynene jeg, så kult å høre masse skryt om gutten. Han sa også at Loke er en krevende hund, som det ikke nødvendigvis er så lett å håndtere og at det virket som jeg virkelig hadde fått det til. Drittkult! Selv om jeg ikke egentlig synes han er såå krevende da :) Dommeren mente også at han trenger tid til å komme i gang, med feks lek og jakt, men at når han er i gang er han virkelig på. Kjenner veldig igjen Loke i det. Han er også veldig våken og aktiv, men det negative med akkurat det er at han da også lett blir distrahert av ting som skjer rundt seg, noe jeg også kjenner godt igjen.

De fleste momentene er det ikke så mye å si om, det gikk veldig greit. Det han reagerte sterkest på var helt klart kjeledressen, det var farlige saker.. Han ville ikke bort til den før jeg satte meg på huk og "snakket" med den. Hun dommeren mente at hadde han fått tre måneder til på baken så hadde han løst det momentet helt fint selv. Jeg visste jo at han var litt på grensa ung til å gå MH, men jeg er en utålmodig sjel.. De mente at han generelt imponerte til å bare være 14 mnd.

Spøkelsene var også småskumle, men det gikk over med en gang han oppdaget at det var folk inni der, folk er jo kult. Skrammelet var null skummelt, bare litt spennende. På skuddene var han også veldig nysgjerrig på hva og hvor lyden kom fram, men absolutt ingen tegn til å være redd.

Jeg er kjempefornøyd! Har hørt at man kan få seg en overraskelse på MH, med tanke på hvordan hunden reagerer og løser momentene. Men jeg kjente virkelig igjen hunden min, og er om mulig enda mer fornøyd med at jeg kjøpte hund fra det kullet og jeg valgte akkurat Loke.

1 kommentar:

  1. Så flott at MH gikk fra bra! Må legge ut skjemaet også da! :-D

    SvarSlett