lørdag 25. september 2010

Klubbmesterskap

Ja, i dag har vi vært på Klubbmesterskap i Gauldal Hundeklubb, og jeg har fremstått som en komplett udugelig hundetrener, uten noe kustus på dyrene mine. I hvertfall var det sånn jeg følte det.
Micko ble påmeldt i åpen hopp og åpen agility. Agility først, og jeg lukta fort lunta.. Ballen var ganske uinteressant og det var ikke noen stor gnist.. Tok vel tre hinder tror jeg det var, før jeg tok han av banen. Meningsløst når han ikke vil. Åpen hopp hoppet jeg glatt over. Jeg synes det er så utrolig demotiverende at han er sånn, så jeg har bestemt meg i dag for at nok er nok. Micko sin agilitykarriere er over. Det blir ingen flere konkurranser og det blir ingen flere treninger. Det holder ikke lenger at han viser iver og vilje en sjelden gang. Det veier ikke opp for periodene der han ikke vil i det hele tatt. Tror det er det beste for både han og meg, jeg slipper og bli skuffet og demotivert og andre negative følelser og Micko slipper maset og at jeg blir irritert på han. Nå skal vi bare gå tur og trene spor, og kose. Det holder nok lenge for en hund som Micko.

Det var også rekruttklasse i hopp, egentlig for de som ikke har konkurrert før. Annica spurte om jeg hadde lyst til å gå med Cisco, for og få løpe litt jeg også. Cisco er en australian sheperd som går i klasse 3 til vanlig, så løpe det fikk jeg! Artig og veldig uvant med en rask og stor hund. Tror kanskje jeg må kjøpe meg litt mer kondis hvis jeg skal ha stor hund, haha! Vi kom i hvertfall på 2. plass av de som deltok uoffisielt i rekrutt.

Etter agility- og lydighetskonkurransene var det kaker som flinke klubbmedlemer hadde bakt, og så var det tid for hundesprint. Begge dyrene fikk prøve seg der. Micko ville jaggu ikke nå heller! Han ville ikke springe, bare sitte og se dum ut.
Loke ville springe! Jeg fikk kjeft av dommer for at jeg stoppet opp for tidlig, sånn at Loke også slakket av farten. Kunne sikkert fått en bedre tid hvis jeg ikke hadde gjort det. Jaja, neste år. Søster Bella vant sprinten i klasse liten.

Loke fikk ball som belønning for å sprinte, og fikk jeg tak i han når han hadde fått den ballen da? Neeei, det gjorde jeg ikke vett! Jeg blir så flau altså! Virker som jeg har null kontroll og innkalling.. Greia er jo at jeg egentlig har ganske knall innkalling på han, men ikke når han har ball. Ball er kulest i verden, og det hjelper ikke at jeg har en ball som er akkurat lik å bytte med. Herlighet altså.. Føltes som jeg brukte en evighet på å få tak i han, leeenge siden det har vært så vanskelig og få han til å bytte. Gikk inn i skogen med han etterpå og trene byttelek, prøve å få snudd litt på det med en gang. Og etter at de andre hadde dratt tok jeg på han langline, så han ikke skulle ha sjangs til å stikke av og trente enda litt til. Kom seg veldig på slutten der! Det er håp, må bare trene masse!

Sånn bortsett fra at jeg var håpløs hundetrener, så var dagen veldig fin. Heldige med været og fine folk. I morgen er det valpeshow, vi har ikke akkurat trent oss i hjel på og gå fint og stå denne gangen heller. Men satser på å komme tidlig og bruke tid på og roe ned dyret og trene litt da.

2 kommentarer:

  1. Bra referat fra dagen : ) Vurderte og legge ut bilde av dere som holdte på og prøve og fange Loke, men det ble for slemt, så droppa det, hehe. Ligger bilder av Loke fra sprinten i bloggen min! : ))

    SvarSlett
  2. Hehe, litt småslemt ja :P Men jeg hadde tålt såpass altså! :) Kommer sikkert til å se på det med humor etterhvert.. om noen år kanskje! Hehe.
    Flotte bilder i bloggen din! Herlig å se hunder løpe, fin stil på flere av de her :) Synd jeg gikk glipp av nesten alle hundene, ettersom jeg måtte fange min egen hund, haha!

    SvarSlett