onsdag 23. februar 2011

Hundene overrasker.

Denne uka har Loke vært en skikkelig slappfisk og vanskelig å trene.. Han har ligget som ett slakt i sofaen hver kveld. Det spørs om all(?) aktiviteten i helga sitter i kropp og sinn enda. Turene er det mamma som har gått i dag og i går, og der har han visstnok vært som normal da.. På mandag fikk han ikke tur, han var bare drittrøtt på kvelden da jeg tenkte meg på tur, så da ble det alene-tur på Micko. Loke og jeg var på besøk til kinesisk nakenhund valp i ganske mange timer på formiddagen da, så ikke så rart han var litt sliten kanskje.

Ellers så har begge hundene overrasket meg de siste dagene, Loke negativt og Micko positivt. Loke har blitt utrolig lite lydhør for mine innkallinger.. Er det noe som helst forstyrrelser så sliter jeg. Det toppet seg litt for meg i går kveld da de var ute på gårdstunet for å tisse før natten, nabohunden gikk forbi ute på veien og da var ikke Loke sen om å løpe dit for å hilse på. Argh! Jeg fant fram langline straks etterpå, og bandt den fast utafor døra her. Så nå må han ha på den når de er ute alene en stund framover.. Kan ikke ha det sånn, det kjører jo faktisk biler på veien her innimellom også. Og nå har han fått sjansen til å løpe til andre hunder for mange ganger, nå må jeg gjøre noe. Så framover blir det langline ute på tunet og på tur, og masse innkallingstrening med super belønning, og evt. skremming hvis han skulle finne på å stikke fra meg.

Micko da, han er jeg mye mer fornøyd med for tida. Han var jo også ute i går da Loke løp til naboen, men han sprang ikke dit. Noe jeg helt klart ville trodd at han kom til å gjøre. Ikke en gang da jeg gikk for å hente pøbelen sprang han dit. Han kom til veien etterhvert, men gjorde som jeg ga beskjed om og holdt seg på "vår" side av veien. Hadde jeg aldri trodd, når det står en annen hund der. Var flink og kom når jeg ropte og oppførte seg ellers fint på alene-turen vår på mandag gjorde han også. Ser jo at han koser seg når han får være med alene, og jeg har en plan om å bli flinkere til å gjøre ting alene med han også innimellom.

Hovedfokus i treninga denne uka:
sitt, dekk, stå. Har oppdaget at Loke ikke er så flink til å skille mellom sitt og dekk, han vil helst bare dekke. Og stå er det på tide at han lærer ordentlig.
Trener litt det samme med Micko også.
Så fortsetter vi å trene slalom, klarer 6 rette pinner nå og det er jeg fornøyd med. Men som nevnt så er det ikke mye futt og fart over Loke for tida, og da er det ikke så mye vits i å trene slalom har jeg funnet ut. Men noen korte økter innimellom funker fint.

1 kommentar: