torsdag 17. februar 2011

Hverdagslydighet.

En kjapp statusoppdatering før jeg må fyke på jobb. Denne uka har vært en litt dårlig hundeuke, det har vært særdeles lite action av alle slag egentlig. Jeg har vel gått to turer, resten har mamma tatt seg av. Jeg er blitt litt lat av å ha den luksusen at mamma er naboen min og har tid til å gå tur med dyrene når jeg er på jobb. Jeg vet at jeg egentlig absolutt burde ta de fleste turene selv, for å få oppdratt Loke som jeg vil, men det ser ikke ut til at det blir mer en med tanken.. På tur i dag møtte vi en mann med en border collie, og den skulle Loke bort å hilse på, til min enorme ergelse. Det var helt i starten av turen og av en eller annen grunn var Loke litt lenger foran med på veien enn jeg bruker å tillate han er, pluss at han så nok mannen og hunden før meg. Da var det gjort, fullstendig døv for min innkalling i hvertfall. Heldigvis var nå denne hunden grei da, men det vet man jo aldri. Det er i hvertfall unødvendig at sånt skal skje. Jeg vet jeg burde trene mer innkalling, og med forstyrrelser, og jeg skal skjerpe meg!

Det som er er jo at på trening har jeg egentlig ikke noe problem med at han stikker, da er han innstilt på å jobbe, leken og meg. Men på tur har han fått en enorm forventning om at han skal få hilse på alle hunder han ser. Det MÅ jeg jobbe med å snu, fort! Og da er vi igjen tilbake ved det samme; jeg må ta flere av turene selv. Og jeg må oppsøke steder der det faktisk finnes forstyrrelser, vi er jo nesten alltid de eneste i skauen..

Den lille positive tingen er at Micko stoppet da, men han gjør jo som regel det. Pluss at han er jo nesten aldri særlig langt unna meg på tur. Greia med han er at han er lett å stoppe, men vanskelig å få til å komme inn til meg. Han venter heller til jeg kommer til han, men det funker jo som regel greit det da.

Ellers har vi trent litt felt og litt slalom. Klarer 3/4 pinner på rekke nå, men betydelig vanskeligere fra den ene siden. Feltene blir sikrere og sikrere, selv med minimal trening.
Har trent litt sitt, stå, dekk i dag med begge. Micko er flink, Loke er mindre flink. Men det er ikke så rart, jeg kom liksom plutselig på at sånne ting også må trenes på etter å ha sett litt på Nina i går..

Dette ble jo kanskje ikke så kjapt lell da, men nuh må jeg i hvertfall fyke! Helg om 8 timer :D

2 kommentarer:

  1. Vi har jo litt de samme utfordringen akkurat nå, Kristin :-)
    Micko høres ut som en liten "munti", cairngutten min :)

    SvarSlett
  2. Litt godt å høre at man ikke er den eneste som sliter med sånne ting :) Noen ganger virker det jo som om alle andre enn en selv har så veloppdragne hunder.

    Ut i fra det du har fortalt om Munti, så høres det ut som han og Micko har en del likheter ja :P

    SvarSlett